E.C.C.O.

E.C.C.O. is the European Confederation of Conservator-Restorers Organisations.E.C.C.O. Code of Ethics

Nederlandse vertaling van de E.C.C.O. Code of Ethics

De Ethische Code die bij Restauratoren Nederland wordt gehanteerd is de Code of Ethics van E.C.C.O.(Guidelines II). E.C.C.O. is de European Confederation of Conservator-Restorers Organisations en de Ethische Code is onderdeel van meerdere richtlijnen die zijn geadopteerd en regelmatig geactualiseerd worden. Deze Code omschrijft regels en intentieverklaringen betreffende de verantwoordelijkheid van de restaurator voor het te restaureren voorwerp en diens relatie tot opdrachtgevers en collega's. Eerbiediging van de integriteit van het te restaureren voorwerp en alle daaraan te verrichten handelingen documenteren zijn enkele van de punten die in deze Code aan de orde komen.

U kunt hier ook documenten zoals de statuten downloaden van E.C.C.O. en de Professional Guidelines 1,2 en 3.

E.C.C.O. seeks to develop and promote, on a practical, scientific and cultural level, the profession of Conservator-Restorer of Cultural Property. 

E.C.C.O. represents, through their professional associations, more than 5.000 members throughout Europe from 20 countries within the European Union (EU) and the European Free Trade Association (EFTA).

If you would like to contribute, please contact E.C.C.O. Office Administrator for further information.

Contact: ecco@restauratoren.nl

Actuele informatie

E.C.C.O. De General Assembly vindt plaats op 14 april 2014 in Bolzano, Italie. Bestuurslid Jaap van der Burg is aanwezig bij deze vergadering. De agenda treft u hier.

RN lidmaatschap

Als lid van Restauratoren Nederland profiteert u van diverse voordelen.

Word direct lid »

Heeft u vragen?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Neem contact op »