✨Herhaling workshop✨

AGAR SPRAY: NEW APPLICATIONS OF RIGID GEL FOR THE TREATMENT OF LARGE SURFACES met dr. AMBRA GIORDANO

Afgelopen februari, heeft De Kunstkliniek in samenwerking met ARA Nederland een nieuwe workshop gepresenteerd.

Er waren jammer genoeg niet genoeg plekken. Daarom komt dr. Ambra Giordano terug en op 18 en 19 a.s. december, wordt de workshop herhaald. 🎓

De workshop gaat over het gebruik van een nieuwe reinigingsmethode van, al dan niet beschilderde, oppervlakken en ruimtelijke structuren. Dit gebeurt door verwarmde, gegeleerde AGAR, op een totaal nieuwe en innovatieve manier toe te passen.

De methode is ontworpen en geperfectioneerd door de docent en de workshop is bedoeld voor zowel ervaren als beginnende restauratoren. 💪

Het is een revolutionaire methode, die de oude, vertrouwde AGAR-AGAR weer in de schijnwerpers zet, door het promoten van een onbekende kant van de stof: de warme applicatie, maar deze keer gebruikt als spray.
De innovatieve procedure die tijdens de workshop wordt gepresenteerd, zal de deelnemers nieuwe theoretische en praktische kennis verschaffen over de nieuwe structurele kenmerken en het toepassingspotentieel van dit nuttige geleermiddel.
Voor het eerst wordt de behandeling haalbaar, veilig en geschikt voor complexe oppervlakken, uitgebreid en gevarieerd van aard, waarbij resultaten worden verkregen die moeilijk te bereiken zijn met de momenteel bekende methoden.
De docent geeft alle cursisten aandacht, en neemt ruim de tijd om iedere deelnemer goed te instrueren.

Ambra Giordano is opgeleid als restaurator op The Academy of Fine Arts and Restoration te Palermo en sinds 2014 werkte zij samen, met het Research Laboratory of Biology and Biotechnology for Cultural Heritage van de University of Palermo, alsook met vele internationale opleidingsinstituten en musea.

Plaats: De Kunstkliniek, Hilversum
Datum: 18 en 19 december 2023
Kosten: € 510,00 per deelnemer (incl. BTW), lunch, thee en koffie. Voor ARA-leden € 455,00. (Studenten € 382,50)
Voertaal: Engels
Aantal deelnemers: Er is plaats voor slechts 12 deelnemers
Schrijf je in voor deze workshop! ✒️
Op te geven via: dekunstkliniek@gmail.com

Er worden getuigschriften uitgereikt.
Betaling via de site van De Kunstkliniek Veer & Veer.