Feestelijke afsluiting van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed

  • Datum11-12-2018
  • Tijd15:00 - 18:30
  • Adres
    • Museum Boijmans Van Beuningen
    • Museumpark 18-20
    • Rotterdam
Routebeschrijving

Graag nodigen Kunsten ’92, DutchCulture en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed u uit voor de feestelijke afsluiting van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed, op dinsdag 11 december 2018 van 15.00 – 18.30 uur in Rotterdam.

Grenzeloos erfgoed: Toekomstagenda Europees Erfgoed
De Europese Commissie riep het Europese erfgoedjaar uit vanuit de gedachte dat erfgoed bijdraagt aan een beter begrip van onze democratische waarden, inzicht in de diversiteit binnen Europa en de verbinding tussen culturen. Talloze vrijwilligers, (erfgoed)organisaties, gemeenten en provincies hebben zich ingezet om van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed een succes te maken. Gedurende het jaar zijn vele samenwerkingsverbanden ontstaan, op nationaal en Europees vlak. In de afsluitende bijeenkomst op 11 december vieren we de opbrengsten én kijken we naar de toekomst.

Dit doen we tijdens een afwisselend programma met o.a. schrijver Abdelkader Benali, kunsthistoricus Wim Pijbes, professor Hester Dibbits, gedeputeerde Henri Swinkels en de jongeren die afgelopen juni aan de Europese Youth Summit in Berlijn deelnamen. Rond 17.00 uur overhandigen we de Nederlandse Toekomstagenda Europees Erfgoed aan minister Ingrid van Engelshoven. Daarna heffen wij graag het glas met u.

Aanvullende informatie