Daniël Marot lezing

  • Datum26-09-2017
  • Tijd20:00 - 00:00
  • Adres
    • Rijksmuseum Amsterdam
    • Museumstraat 1
    • Amsterdam
Routebeschrijving

Stichting Daniël Marot Fonds
in samenwerking met
Stichting het Nederlandse Interieur

Op 26 september zal de vijfde Daniël Marot Lezing plaatsvinden in het Rijksmuseum te Amsterdam. Ter gelegenheid van dit lustrum hebben wij de hertog van Devonshire bereid gevonden om in het Engels te spreken over:


De Hertog van Devonshire
“Chatsworth, de geschiedenis, het heden en de toekomst
van een Engels country house”

Chatsworth in Derbyshire is een van de fraaiste en belangrijkste landhuizen van Engeland. In zijn huidige vorm is het in de late zeventiende eeuw gebouwd door William Cavendish, de eerste hertog van Devonshire, een vertrouweling van Willlem III, de Koning-Stadhouder. In de vroege negentiende eeuw is het huis aanzienlijk vergroot, en er zijn steeds opnieuw veranderingen en verbeteringen aan aangebracht. Op Chatsworth bevindt zich een van de grootste en rijkste particuliere kunstverzamelingen ter wereld.

De 12de hertog van Devonshire is op Chatsworth gaan wonen na het overlijden van zijn vader in 2004. De hertog en de hertogin hebben toen een enorme campagne in gang gezet om het huis te veranderen en moderniseren. Een belangrijk doel was het introduceren van eigentijdse kunst in het huis en het park. In zijn lezing zal de hertog vertellen over de werkzaamheden van de afgelopen tien jaar en ingaan op zijn visie op de toekomst van dit enorme en prachtige landgoed.

Rijksmuseum Amsterdam
Dinsdag 26 september 2017
20:00 uur

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar door overmaking van
€ 12,50 per persoon op rekeningnummer NL56FVLB0632508558, ten name van de Stichting Daniël Marot onder vermelding van ‘Lezing 2017

info@danielmarot.nl
activiteiten@shni.nl
www.danielmarot.nl
www.shni.nl