excursie naar de Nollen in Den Helder

  • Datum13-11-2021
  • Tijd12:00 - 16:00
  • Adres
    • De Nollen Den Helder
    • Burg. Ritmeesterweg 10
    • Den Helder
Routebeschrijving

We nodigen graag geïnteresseerden uit om de oprichting van de werkgroep (Kibor) gezamenlijk te vieren tijdens een excursie naar de Nollen in Den Helder op zaterdag 13 november!

Vanaf 1980 tot aan zijn dood in 2006 werkte kunstenaar R.W. van de Wint aan de realisatie van een totaalkunstwerk in het duingebied de Nollen in Den Helder. In het gebied van bijna 15 hectare experimenteerde van de Wint met ruimte, licht, en verbinding tussen de elementen. Hij realiseerde meerdere grote en soms dynamische kunstwerken in Cortenstaal in het gebied, maar ook de 25 bunkers die op het terrein verspreid liggen integreerde hij op een indrukwekkende wijze in de landschapskunst. Het resultaat is een gebied waarin kunst, ruimte, en natuur verweven zijn in een groot kunstwerk.

Sinds 2016 wordt er door de UvA onderzoek gedaan naar de conditie van een van de kunstwerken van Rudi van de Windt: Aether II. Afgelopen zomer is, in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, onder begeleiding van Karin van der Lem van De Kunstkoesteraars met Jasmijn Krol en Valentina Gatto (restauratoren in opleiding van de UvA) een start gemaakt met de restauratie. Het kunstwerk is deels gereinigd en er is een vernis test opgezet die gedurende een jaar zal worden gemonitord.

Tijdens de excursie zullen we worden rondgeleid door de zonen van de kunstenaar. Ook zal Jasmijn een toelichting geven op de restauratie van Aether. De excursie duurt van 12 tot 16 en zal worden afgesloten met een feestelijke borrel. Er is ruimte voor 20 personen dus geef je snel op!

Wij kijken ernaar uit om deze bijzondere plek samen te bezoeken.

Meer informatie over deze excursie volgt na inschrijving.