Het belang van de plattegrond: is de leidende rol van de structuur lijdend?

  • Datum18-03-2022
  • Tijd13:30 - 16:30
  • Adres
    • ONLINE
    • ONLINE 1
    • ONLINE
Routebeschrijving

 

Online Interieurplatform, vrijdag 18 maart 2022

Beste lezer,

Graag nodigen we u uit voor dit online Interieurplatform op vrijdag 18 maart met als onderwerp: Het belang van de plattegrond: is de leidende rol van de structuur lijdend? Tijdens deze kennisbijeenkomst zullen de waardevolle structuren in monumentale interieurs in de schijnwerpers staan.

Als het om waardevolle interieuronderdelen gaat wordt vaak gedacht aan de afwerking zoals stucwerk, kleur en schilderingen, wandbespanningen of parket. Daarnaast is er ook veel aandacht voor de vele roerende onderdelen zoals gordijnen, schilderijen, meubelen en beelden.

Veel minder aandacht is er voor de structuur van het interieur, hoewel dit ook een essentieel onderdeel is. Of het nu gaat om binnenmuren, deuropeningen, balklagen of om een insteekverdieping, gang of lichtschacht. Vaak ligt er vanuit het verleden – meestal vanuit de eerste bouwfase – een goed en doordacht ontwerp, dat door latere aanpassingen is aangetast of gewijzigd. Als de structuur wordt veranderd, kloppen verhoudingen en lijnvoeringen vaak niet meer, waardoor ook de logica van interieur en architectuur wordt aangetast.

En niet alleen vanuit monumentale waarden, maar ook vanuit het oogpunt van duurzaamheid is het niet aan te raden om bestaande elementen als binnenmuren weg te halen. Kleinere vertrekken vragen immers minder energie om deze te verwarmen.

Tijdens dit Interieurplatform zullen vijf sprekers vanuit verschillende invalshoeken ingaan op het belang van de structuur in het interieur. Ze geven inzicht in interessante vondsten en behaalde resultaten en delen graag hun ervaringen en kennis.

Wij zien uit naar uw deelname op 18 maart aanstaande!
Via de chat kunt u uw bijdrage leveren.

Met vriendelijke groet,

Namens de programmacommissie,

Harrie Schuit

Programmacommissie Interieurplatform: Eva de Bruijne, Valentijn Carbo, Eloy Koldeweij, Harrie Schuit, Wyke Sybesma.

Dit webinar is gratis, maar aanmelden is wel nodig. U ontvangt een bevestiging per mail én daarbij de link waarmee u deel kunt nemen aan de bijeenkomst. Bewaar deze bevestiging daarom goed tot het webinar!

LINK OM IN TE KUNNEN SCHRIJVEN