Kleurhistorisch platform

  • Datum15-04-2016
  • Tijd13:30 - 15:30
  • Adres
    • RCE
    • Smallepad 5
    • Amersfoort
Routebeschrijving

Vrijdag 15 april vindt er weer een Kleurhistorisch platform plaats bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Smallepad 5 te Amersfoort van 13.30-17.15 uur. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Het thema van dit platform isGeneraties in gesprek; over de restauratiepraktijk van geschilderde afwerkingen in het interieur’. Enkele ‘pioniers’ uit de jaren ’70-’80 geven hun bevindingen mee aan een jongere generatie restauratoren. Hoe ging het er vroeger in de restauratie aan toe, hoe gaat het nu en wat kunnen we van elkaar leren? Voor de pauze staan drie presentaties gepland die een opmaat vormen voor het ronde tafelgesprek na de pauze.

Doelstelling
Het Kleurhistorisch platform biedt de gelegenheid om ideeën te delen over de ontwikkeling van het vak vanuit het verleden naar de toekomst toe. Hoe kun je het beroep van restauratoren van geschilderde afwerkingen en (muur)schilderingen verder professionaliseren? Een duidelijke profiel helpt om het beroep beter op de kaart te zetten, en levert een bijdrage aan de  invulling van kennis en vaardigheden van de beroepsgroep. Iedereen kan hier een bijdrage aan leveren en een van de belangrijkste partijen hierin zijn de restauratoren zelf.

Programma

13:00 uur Ontvangst met koffie en thee 

13:30 uur Welkomswoord door middagvoorzitter

13:40 uur Oral History bron voor de toekomst, door Hinke Sigmond (restaurator)

14:10 uur Interview met restauratieadviseur Rob Crevecoeur, door Hinke Sigmond.

14:40 uur “Het restaureren houdt op, daar waar de hypothese begint” (Charter van Venetië), door Paul le Blanc (kunsthistoricus)

15:15 uur Pauze

15:45 uur In gesprek met de restauratoren Willem Haakma Wagenaar, Bert Jonker en Rob Bremer o.l.v. Mariël Kok (RCE adviseur architectuurhistorie)

16:45 uur Discussie, samenvatting en conclusies

17:15 uur Napraten met een drankje


Aanmelden

De bijeenkomst vindt plaats op 15 april 2016 bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Smallepad 5 te Amersfoort van 13.30-17.00 uur.

U kunt zich aanmelden voor dit Kleurhistorisch platform via dit formulier. Deelname is gratis.
Parkeren is beperkt en alleen op aanvraag. Klik hier voor de routebeschrijving/bereikbaarheid

We zien u graag op 15 april!

Met vriendelijke groet,

Bernice Crijns
Specialist Kleur en Schilderingen

Meer informatie:
kleurhistorie@cultureelerfgoed.nl