Restauratoren Nederland wordt tijdelijk RN-Utrecht

  • Datum02-02-2017
  • Tijd13:00 uur - 17:30
  • Adres
    • Het Utrechts Archief
    • Hamburgerstraat 28
    • Utrecht
Routebeschrijving

Naar aanleiding van de afgelopen ALV-bijeenkomst start RN deze maand met de eerste in een reeks kleinschalige ontmoetingen. Leden van Restauratoren Nederland kunnen zich aanmelden voor de eerste, van een reeks, regionale events.

Donderdag 2 februari 2017 ontmoet Restauratoren Nederland jullie bij het Utrechts Archief.
Vanaf 13:00 uur bent u welkom.
Na een warm welkom van het bestuur van Restauratoren Nederland voorziet het Utrechts Archief ons van een rondleiding:

Elly Pouwels:(coördinator conservering en restauratie bij het Utrechts Archief).
“In de tentoonstelling De getekende stad zien we Utrecht door het oog van ruim 90 kunstenaars. Met krijt, verf, houtskool, potlood en pen tonen ze hun veelkleurige beeld van de stad. Nu eens niet in prachtige zwart-wit foto’s maar met groene jassen, blauwe auto’s en geelgepleisterde panden! In beton en baksteen zien we hoe de rustige en compacte provinciestad Utrecht uitgroeide tot een van de grootste steden van het land. De tekeningen geven weer hoe de kunstenaars deze veranderingen beleefden. Zo zie je de nauwkeurige topografische stadsgezichten van Chris Schut naast de prachtige impressionistische aquarellen van Anthony Grolman en de kunstzinnige tekeningen van Herman Tukker. Dat over de inhoud.

Voor collega’s is juist ook de manier van presenteren interessant, namelijk: bloot ! Geen passe-partouts en geen lijsten die marges verhullen, maar het hele werk inclusief aquareltape of schepranden, met penseeloefeningen in de kantlijn en andere uitingen van de kunstenaar, die normaliter verdwijnen onder museumkarton. In de goed geconditioneerde wisseltentoonstellingsruimte staan deze tekeningen op eigen voeten: u ziet ze ‘au naturel’!”

Aansluitend gaan we met elkaar in gesprek. Wij horen graag wat RN voor jou kan betekenen en we praten je bij over de laatste ontwikkelingen in het veld.

Aanmelden kan op info@restauratoren.nl o.v.v. RN-Utrecht.
Aantal beschikbare kaarten 35 (vol = vol)