Het RKD organiseert samen met het Rijksmuseum de lezing Wereldwijd geliefd: Vermeer en Rembrandt

  • Datum18-08-2017
  • Tijd19:00 - 21:30
  • Adres
    • Rijksmuseum Auditorium, Amsterdam
    • Museumstraat 1
    • Amsterdam
Routebeschrijving

Op vrijdag 18 augustus a.s. organiseert het RKD samen met het Rijksmuseum de lezing Wereldwijd geliefd: Vermeer en Rembrandt door Emilie Gordenker (directeur Mauritshuis).

Tentoonstellingen over Hollandse 17e-eeuwse kunst worden massaal bezocht, zowel in Nederland als daar buiten. De Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw lijkt populairder dan ooit. Wat betekent deze belangstelling? Gordenker laat op deze avond zien wat er op dit moment gaande is in musea in binnen- en buitenland die zich bezighouden met Hollandse 17de-eeuwse kunst. De inleiding op deze lezing wordt gegeven door Pieter Roelofs, Conservator 17de-eeuwse Nederlandse Schilderkunst bij het Rijksmuseum.

Deze bijzondere lezing is onderdeel van de internationale Rijksmuseum en RKD Summer School. Deze tweejaarlijkse Summer School bestaat sinds 1992, en is een samenwerking tussen het Rijksmuseum en het RKD. Het doel is om jonge kunsthistorici uit binnen- en buitenland de gelegenheid te geven hun kennis over de Hollandse kunst te verrijken, en de uitwisseling van kennis te bevorderen. U bent van harte welkom bij deze publieke lezing op vrijdagavond (ook voor niet-deelnemers van de Summer School).

Meer informatie vindt u op onze website en hieronder in de tabel. Toegangskaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar via de website van het Rijksmuseum voor € 12,50 en voor studenten € 7,50. Aansluitend vindt een borrel plaats in het Rijksmuseum Café. Bij de ticketprijs zit één gratis drankje inbegrepen.

Datum: Vrijdag 18 augustus 2017
Programma:      19.00 uur: Ontvangst
19.30-20.30 uur: Lezing
20.30-21.30 uur: Borrel en gelegenheid tot gesprek
Waar: Rijksmuseum Auditorium, Amsterdam
Prijzen & registratie: Regulier: €12,50 – Bestel hier een regulier ticket
Studenten: €7,50 – Bestel hier een studententicket

Let op: De lezing wordt gegeven in het Engels.