RN Event 27 juni 2017 Lezing

  • Datum27-06-2017
  • Tijd19:30 - 22:00
  • Adres
    • Kasteel Duivenvoorde
    • Laan van Duivenvoorde 4
    • 2252 AK
Routebeschrijving

Ontdek de Penanttafels op Kasteel Duivenvoorde.

Op 27 juni 2017 vindt een RN-lezingen-avond ‘op locatie’ plaats over de restauratie van de vergulde penanttafels en -spiegels die onderdeel zijn van de Marotzaal van kasteel Duivenvoorde te Voorschoten. Vereniging Restauratoren Nederland en Kasteel Duivenvoorde zijn verheugd dat dit gezamenlijke initiatief mogelijk wordt dankzij de deskundige inbreng van meubelrestauratoren Sophie Glerum en Joost Hoving en van kunsthistorica Annemarie Klootwijk.  

Het programma op 27 juni:
19:30 uur – Deuren open van Kasteel Duivenvoorde en inloop met koffie
20:00 uur – Aanvang van de lezingen (3 x 30 minuten) in de Marot Zaal
21:30 uur – Afsluitende uitwisseling/discussie + borrel

De lezingen beogen een zo compleet mogelijk beeld te geven over het ontstaan, het gebruik en het behoud van dit ensemble:

Annemarie Klootwijk heeft dankzij een onderzoekbeurs van het Daniel Marot Fonds, in 2016 onderzoek kunnen doen naar het ensemble van vijf trumeaus in de Marot Zaal. Zij gaat in op de (gefaseerde) ontstaansgeschiedenis van de groep, de betrokken ambachtslieden, de familie- en verzamelgeschiedenis van de bewoners van kasteel Duivenvoorde, de Marotzaal zelf én een mogelijke andere verblijfplaats….

Joost Hoving verteld ons zijn ervaringen bij de restauratie aan het houtwerk van de meubelen: het onderzoek, de ontdekkingen, de dilemma’s bij de beslissingen, de gevonden zwervende onderdelen en de uitvoering van de restauratie.

Sophie Glerum gaat in op de conservering en restauratie van de oorspronkelijke vergulding die onder ‘bronsverf’ tevoorschijn kwam.

Aanmelden vóór 20 juni:
Aanmeldingen via bijgaand aanmeldformulier. Inschrijving gaat op volgorde van binnenkomst waarbij RN-leden voorrang krijgen. U krijgt een bericht van inschrijving. De deelname is gratis, dankzij bijdragen van Restauratoren Nederland en Kasteel Duivenvoorde. Er is plaats voor maximaal 100 deelnemers. 
Afmeldingen:
U kunt zich afmelden tot uiterlijk 20 juni 2017. Bij afmeldingen ná deze datum zijn wij genoodzaakt u € 25,00 administratie- en verwerkingskosten in rekening te brengen. 

Locatie:
Kasteel Duivenvoorde 
Laan van Duivenvoorde 4
2252 AK Voorschoten

Wij zien u graag 27 juni aanstaande!

Frederik Franken
Voorzitter Bestuur Restauratoren Nederland