SBMK-dag

  • Datum17-11-2017
  • Tijd09:00 - 17:00
  • Adres
    • Van Abbemuseum Eindhoven
    • Bilderdijklaan 10
    • Eindhoven
Routebeschrijving

SBMK organiseert elk jaar een SBMK-dag. Het ene jaar met een thema en (inter)nationale key note speaker, zoals vorig jaar ‘In the box’ over kunstverpakkingen. Het andere jaar zonder specifiek thema met diverse actuele onderwerpen en case studies. SBMK-dagen zijn bedoeld voor alle (aankomende) restauratoren, conservatoren, registrars, kunsthistorici, beheer- en behoudsmedewerkers, onderzoekers en anderen die geïnteresseerd zijn in conservering, installatie en presentatie van moderne en hedendaagse kunst. Deelnemers komen natuurlijk voor de inhoud van de presentaties en workshops, maar zeker ook voor de ontmoetingen met collega’s .

Wat kun je verwachten op de SBMK-dag 2017 in het Van Abbemuseum? 
Deels is het programma plenair, deels kun je een keuze maken uit diverse programma-onderdelen die parallel worden aangeboden. Een deel van het programma bestaat uit het bespreken van de plannen van de SBMK voor de komende jaren. Praat mee over (on)gewenste activiteiten en breng je wensen en ideeën in zodat we ze mee kunnen nemen in de visie en programmering. Verder zijn er presentaties in het kader van het project plastics (case studies, bevindingen) en van nieuwe instrumenten in de conserveringspraktijk zoals de Digital Index of an Artwork’s Life (DIAL). Je kunt meedoen aan workshops waarin je verschillende soorten plastics leert identificeren die veel voorkomen in kunstwerken of waarin je kunt experimenteren met DIAL. Misschien kies je liever voor een rondleiding door de tentoonstelling Making of Art door een van de curatoren of voor een discussie/ onderzoeksgesprek over het begrip ‘total loss’ in moderne en hedendaagse kunst. Wanneer beschouwen we een kunstwerk als een total loss? Als je hiervan een goed voorbeeld hebt uit je eigen praktijk dat je wil bespreken met collega’s, laat het weten via info@sbmk.nl.

De dag kost 125 euro of 60 euro voor studenten, beide exclusief BTW en inclusief lunch en borrel. De dag is gratis voor deelnemers die werken bij een SBMK-partner.