SBMK-middag ‘Contemporary Art: Who Shares?’

  • Datum29-09-2022
  • Tijd13:00 - 17:00
  • Adres
    • Museum De Pont
    • Wilhelminapark 1
    • Tilburg
Routebeschrijving

Donderdag 29 september 2022, 13:00 – 17:00 uur

Museum De Pont, Tilburg

Het onderwerp kennisoverdracht en -borging staat sinds enkele jaren op de agenda van SBMK. In 2020 organiseerden wij de verkennende SBMK-dag Modern Art: Who Shares? in het Van Abbemuseum. Als vervolg daarop vonden er in 2021 twee onlinecursussen kennisborging plaats, gegeven door RaadSaam Erfgoedprojecten. Deelnemers aan deze verdiepende kennisborgingstrajecten waren afkomstig van o.a. Stedelijk Museum Breda, Van Abbemuseum, Centraal Museum Utrecht, RCE, Middelheim museum en LIMA.

Op donderdag 29 september organiseert SBMK in samenwerking met RaadSaam Erfgoed­projecten Contemporary Art: Who Shares? in De Pont museum in Tilburg. Tijdens deze werkmiddag bieden wij je concrete handvatten voor kennisoverdracht en -borging. Hoe doe je dit precies? Hoeveel tijd kost het? Wat zijn concrete én leuke manieren om aan de slag te gaan?

De inzichten en praktijkvoorbeelden van de deelnemers die aan de online workshops hebben meegedaan in juni 2021 en januari 2022 worden aan het begin van de SBMK-middag gedeeld in korte presentaties. Hierna gaan we samen aan de slag met Agnes Vugts en Michelle van der Sluis van RaadSaam Erfgoedprojecten met twee concrete werkmethodes: de ROCK-sessie en het uitwerken van een projectreconstructie.

Een ROCK-sessie is een workshopmethode, die is ontwikkeld door Shell, om snel veel relevante kennis van een vertrekkende collega te verkrijgen. Deelnemers stellen, samen met de collega die weg gaat, vragen over verschillende soorten kennis en kunde.

Een projectreconstructie resulteert in een tijdlijn met do’s and don’ts.

We besluiten de dag met een borrel.
De Pont museum is die dag tot 21 uur open. Zie activiteiten in De Pont.

Prijs
Contemporay Art: Who Shares? kost € 95 excl btw en € 47,50 excl btw voor studenten. De dag is gratis voor een aantal medewerkers van musea die jaarlijks een bijdrage betalen aan SBMK. (Kijk voor de voorwaarden op de SBMK website.)
Ben je geïnteresseerd? Meld je aan via het aanmeldformulier, dan krijg je het programma zo snel mogelijk toegestuurd.
>> meer informatie