IVM Coronavirus GEANNULEERD – Symposiummiddag over conserveringsdocumentatie

  • Datum19-03-2020
  • Tijd12:30 - 18:00
  • Adres
    • Het Utrechts Archief
    • Hamburgerstraat 28
    • Utrecht
Routebeschrijving

Het symposium is gratis toegankelijk en er zijn nog plaatsen!
Aanmelden (zie onderaan dit bericht)

“In welke map heb ik dat bestand ook alweer gelaten?”: uitdagingen bij het vervaardigen, bewaren, behouden, toegankelijk maken en koppelen van
conserverings/restauratiedocumentatie.

In de middag komt in verschillende lezingen een scala aan onderwerpen aan de orde die te maken hebben met conserverings/restauratiedocumentatie:
Wat is essentieel om te vermelden in conserveringsdocumentatie? Hoe ga je om met geschreven documentatie en fotodocumentatie? Waar en hoe sla je al die bestanden op? Hoe vind je alles makkelijk terug? Wie heeft de bewaarplicht van conserveringsdocumentatie? Hoe voorkom je dat digitale documenten niet meer leesbaar zijn? Gebruik van databases, spreadsheets en andere slimme programma’s.

Hoe werkt Linked Conservation Data en wat is daarvoor nodig? Etc.
Vooral opslaan, bewaren en toegankelijk maken/houden van conserveringsdocumentatie is een uitdaging en is voortdurend aan verandering
onderhevig. Aan het einde van het programma is er gelegenheid voor discussie waarin de belangrijkste uitdagingen/wensen kunnen worden gedeeld rondom dit onderwerp en waaruit wellicht vervolgstappen kunnen ontstaan die ons allemaal verder kunnen helpen bij het bewaren en behouden en toegankelijk houden van conservering/restauratiedocumentatie. Het definitieve programma volgt begin maart.
Het symposium is gratis toegankelijk voor restauratoren en andere geïnteresseerden (van tevoren wel aanmelden).

Aanmelden voor 14 maart via: kop.papierrestauratie@gmail.com, onder vermelding van deelname “Symposium 19 maart” samen met je naam en eventueel je functie of waar je werkzaam bent.

Dit symposium wordt mede mogelijk gemaakt door Restauratoren Nederland, Metamorfoze, en Het Utrechts Archief.