GEANNULEERD Interieurplatform

  • Datum20-03-2020
  • Tijd13:00 - 18:00
  • Adres
    • RCE
    • Smallepad 5
    • Amersfoort
Routebeschrijving

Link naar informatie

Samen staan we sterker. Een selectie interieur-gerelateerde stichtingen en verenigingen.

Namens Restauratoren Nederland is onze voorzitter, Frederik Franken, één van de sprekers. “Het restaureren van interieurs vraagt om vakmensen”

Graag nodigen we u uit voor het Interieurplatform op vrijdagmiddag 20 maart van 13.30 tot 17.00 uur in Amersfoort. Het thema is ‘Samen staan we sterker. Een selectie interieur-gerelateerde stichtingen en verenigingen’.

Nederland kent vele stichtingen en verenigingen die zich inzetten voor monumentale interieurs of elementen daarvan. Allemaal hebben ze een grote meerwaarde voor het erfgoedveld. De ene keer door specifieke kennis te delen, een andere keer door bijvoorbeeld maatschappelijke aandacht te vragen. Graag brengen we het werk van deze partijen voor het voetlicht.

Tijdens de bijeenkomst gaan sprekers in op vragen als: hoe dragen de diverse partijen bij aan belangstelling voor monumentale interieurs of de instandhouding daarvan? Wat voor soort activiteiten organiseren ze? Wat is hun bestaansrecht? Steeds wordt dit toegelicht aan de hand van casuïstiek.

Een belang belangrijk doel van de middag is elkaar te leren kennen. Niet alle stichtingen en verenigingen weten van elkaars bestaan. Ook is het in ieders belang dat ze meer bekendheid bij de toehoorders krijgen. Deze en andere aspecten komen aan bod tijdens het plenaire deel van dit 16e Interieurplatform.

Om zoveel mogelijk partijen een gezicht te geven, is erin aanvulling op het programma ook een ‘infomarkt’. Daar krijgen tevens andere interieur-gerelateerde stichtingen en verenigingen de gelegenheid zichzelf te presenteren.

Wij zien uit naar uw komst op 20 maart!