Uitnodiging Platform conserveringsvraagstukken 2017

  • Datum07-04-2017
  • Tijd09:00 - 17:00
  • Adres
    • Museum Boijmans Van Beuningen
    • Museumpark 18
    • Rotterdam
Routebeschrijving

SBMK-Platform Conserveringsvraagstukken

Het SBMK-platform conserveringsvraagstukken biedt ruimte voor afwegingen in de besluitvorming rond conservering, restauratie en presentatie. Musea die partner zijn van de SBMK kunnen een werk inbrengen, dat zij graag met vakgenoten vanuit verschillende achtergronden willen bespreken. Tijdens de bijeenkomsten wordt aan de hand van praktijkvoorbeelden gediscussieerd, waarbij een groot aantal materialen en media aan bod komen. Zowel de gekozen als de afgewezen mogelijkheden worden vastgelegd met de motivatie die hieraan ten grondslag ligt. Het platform bestaat uit een kern van vaste deelnemers, die aangevuld wordt met conservatoren, restauratoren en aanverwante vakgenoten die meedoen met de groep als zij geïnteresseerd zijn in een specifieke case. Voor de werken die ingebracht zijn sinds de start van de groep, zie de SBMK-website.

Op 7 april gaan we aan de slag met:
Horizons (2008) van Geert Mul en andere digitale installaties
Museum Boijmans Van Beuningen brengt het digitale werk ‘Horizons’ in, dat Geert Mul in 2008 in opdracht voor het museum maakte. Sandra Kisters, hoofd Collectie en Onderzoek, presenteert de casus en legt de vragen voor die het museum beantwoord wil hebben rond de conservering en presentatie van dit werk en digitale installaties in het algemeen.

Heb je een voorbeeld van een dergelijk werk uit je eigen praktijk, waarover je graag wil overleggen met collega’s vanuit verschillende invalshoeken? Daar is gelegenheid voor; laat het ons weten viaaanmelden@sbmk.nl.

Inschrijven
Als je erbij wilt zijn op 7 april, stuur een mailtje naar aanmelden@sbmk.nl.
Deelname is gratis. Er is beperkt plaats, dus wees er snel bij!