UITNODIGING RCE/RN EXPERTMEETING MUURSCHILDERINGEN ‘RETOUCHEREN’

  • Datum24-09-2020
  • Tijd20:00 - 22:00
  • Adres
    • online via ‘cisco webex’
    • online 1
    • online
Routebeschrijving

Locatie: online via ‘cisco webex’. Hiervoor krijg je een uitnodiging van Bernice Crijns (specialiste kleur en schilderingen, RCE)

Op de vorige expertmeeting van 12 maart 2020, aan de vooravond van de intelligente lockdown, bleek een grote behoefte aanwezig om meer tijd te besteden aan het onderwerp ‘retoucheren’. Ook wij merken in de dagelijkse praktijk dat er rond retoucheerwerkzaamheden terugkerende vraagtekens zijn, en dat er vaak twee meningen tegenover elkaar blijven staan. Er is een groot grijs gebied tussen helemaal niets doen en volledige reconstructie van een voorstelling. Waar staan wij als restauratoren binnen dit grijze gebied? Wat zeggen de internationale verdragen hierover?

Vinden we het belangrijk dat we allemaal met de neuzen dezelfde kant op staan?

Welkom om hierover online door te praten. Meld je aan, dan ontvang je een aantal dagen voor de meeting een huiswerk-pdf met inleesmateriaal en retoucheerdilemma’s + een inlogcode voor de meeting.

 

VOORWAARDE VOOR DEELNAME:

– Je bent lid van Restauratoren Nederland.

– Je bent werkzaam binnen de restauratie/conservatie van muurschilderingen.

– Je brengt een retoucheer dilemma over muurschilderingen in. Één A4tje met foto(’s) en een korte omschrijving. Het dilemma kan tijdens de meeting nader toegelicht worden. Het hoeft niet specifiek iets van je eigen werk te zijn. Het mag ook gaan over een retoucheerkeuze die je bent tegengekomen en waar je vraagtekens bij hebt.

 

Aanmelden via: info@ouou.nl zo spoedig mogelijk en uiterlijk vóór 17 sept.

Maximaal aantal aanwezigen is 20 personen, dus vol is vol… wees er snel bij!

Inleveren A4tje vóór 17 sept via: info@ouou.nl

 

Groet, Aafje Bouwhuis en Nanon Journée