Ambacht in Beeld Film Festival 2020

Aanstaande zaterdag, 15 februari, om 10.00 uur, gaat de kaartverkoop van start voor het Ambacht in Beeld Film Festival. Het festival opent op zondag 8 maart en vindt voor de derde keer plaats in filmhuis en culturele broedplaats LAB111 in Amsterdam-West.

Ambachtelijk meesterschap in beeld: vijf dagen vol films en inspirerende talks in LAB111 

Tijdens de openingsmiddag beleeft de Japanse documentaire Carving the Divine van Yujiro Seko haar Nederlandse première. Als voorfilm is de wereldpremière van Table # 6 van Daan Simons en Gonzalo Fernandez te zien.

Vervolgens zijn vier dagen lang twee programma’s per avond te bezoeken. Elke film wordt uitgeleid met een Q&A. Bijzonder is het drietal filmmakers dat uitgebreid ingaat op het filmproces zelf: Silje Ensby (documentairemaakster uit Noorwegen), Hisko Hulsing (animatiefilmmaker uit Amsterdam) en Walter Schönenbröcher (VR-filmmaker en fotograaf uit Duitsland).

Het festival sluit op donderdag 12 maart af met de Nederlandse première van On the Wings of Brancusi, inclusief een nagesprek met designer Aldo Bakker en meubelvormgever Rutger Graas.

Het volledige overzicht is te vinden op www.ambachtinbeeldfestival.nl.

Wat:                    Ambacht in Beeld Film Festival 2020

Wanneer:           Zondag 8 maart t/m donderdag 12 maart 2020.

Opening op zondag 8 maart om 16.00 uur.

Maandag t/m donderdag twee programma’s per avond, aanvang 18.30 uur en 21.00 uur.

Locatie:               LAB111, Arie Biemondstraat 111, 1054 PD Amsterdam

Tickets:               Vanaf 15 februari te koop via www.ambachtinbeeldfestival.nl en tijdens het festival aan de kassa bij LAB111, een half uur voor aanvang.

Het Ambacht in Beeld Film Festival werkt samen met Cineville.