Door redactie Au Courant

Op 20 maart heeft het bestuur van Restauratoren Nederland de oproep geplaatst persoonlijke beschermingsmiddelen te doneren aan de gezondheidszorg in Nederland. Er is nog steeds sprake van een tekort aan mondkapjes en maskers (FFP1 en FFP2), handschoenen, schorten en brillen. Als restauratoren maken wij vaak gebruik van deze materialen, ze zijn nu echter hard nodig in de ziekenhuizen!

De oproep is door het veld zeer positief ontvangen. Vele musea, instellingen en collega-restauratoren hebben al gehoor gegeven aan de oproep en hun beschermingsmiddelen gedoneerd. Hiervoor willen wij hen hartelijk danken! Het is mooi om te zien dat mensen een bijdrage willen leveren in deze crisistijd.

Het tekort aan materialen is er nog steeds, dus doneren wordt nog steeds zeer gewaardeerd. Neem voordat je doneert contact op met je huisarts, plaatselijke ziekenhuis of GGD. Het kan per locatie sterk verschillen waar behoefte aan is. Via onderstaande links kun je contactgegevens vinden van een GGD bij jou in de buurt:

https://ggdghor.nl/thema/pbm/#block_9

https://ggdghor.nl/thema/regionale-coordinatoren-pbm-corona/

Daarnaast kun je jouw voorraad ook nog steeds sturen naar het secretariaat van Restauratoren Nederland. Wij dragen dan zorg voor overhandiging van de materialen aan de instellingen die dit nodig hebben. Gebruik hiervoor onderstaand adres:

 

Restauratoren Nederland
t.a.v. Ninette Willemsen (secretariaat RN)
Kersengaarde 22
5405 NZ  UDEN

 

Laten we als restauratoren een bijdrage leveren aan de veiligheid van zorgmedewerkers!