“Emulsions for Surface Cleaning and Removal of Film-Forming Materials”

 

“Emulsions for Surface Cleaning and Removal of Film-Forming Materials” gegeven door dr. Paolo Cremonesi, Italië

Deze workshop wordt georganiseerd door De Kunstkliniek Veer & Veer te Hilversum, in samenwerking met ARA Nederland. Het is bestemd voor schilderijenrestauratoren  die de Wolbers- en Cremonesi- methoden kennen of gebruiken.  In deze workshop zullen de waterige micro- en macro-emulsies, zonder gebruik van oplosmiddelen, aan bod komen.

Het onderwerp van deze workshop staat op zichzelf en mag niet met de methode van de eerdere gegeven workshop, over geleren van oplosmiddelen, verward worden. Beide methodes kunnen onafhankelijk van elkaar gebruikt worden. De gegeleerde oplosmiddelen kunnen echter, als zelfstandige component, toegevoegd worden, in geëmulgeerde vorm en: met goede resultaten!
Voor de deelnemers die deze nieuwe schoonmaakmethodes niet kennen, benadrukken wij, dat de totstandkoming en gebruik van deze emulsies, de belangrijkste componenten van de nieuwe methode zijn.

Data: 6 t/m 8 Maart 2023.
Locatie: Amershof, Snouckaertlaan 11 (zijstraat Stationsstraat), 3811 MA, Amersfoort.
Kosten : € 525,-  p.p. (incl. BTW).  (voor ARA-leden: € 475,- per persoon).

Programma: Dagelijks tussen 9 en 17uur word theorie gegeven en praktisch geoefend; koffie en thee én een warme lunch zijn inbegrepen.
(De lunchtijd wordt door het restaurant gepland i.v.m. de andere activiteiten en de bezetting van de lunchzaal. Graag vernemen wij het indien deelnemers allergisch zijn.)

Maximaal 16 deelnemers.

Voertaal: Engels.

De deelnemers worden verzocht hun eigen oefenmateriaal mee te nemen.

Er wordt een bewijs van deelname uitgedeeld.

Inschrijving en betaling via de site www.dekunstkliniek.nl

 

Tot op de workshop,

Namens De Kunstkliniek Veer en Veer en ARA Nederland,

Eleonora van der Veer-Curpan