Färgforum 2018

Beste kleuronderzoekers,

Het Zweedse Färgforum lijkt op het Nederlandse Kleurhistorisch platform. Vanwege reistijden in Zweden hebben ze het verdeeld over twee dagen. Ze beginnen vaak rond elf / twaalf uur op de eerste dag (zodat je ‘s ochtends kunt reizen) en sluiten na de lunch af op de tweede dag. Ieder jaar is het Färgforum op een andere locatie met andere groepen die deelnemen, veelal is het een zeer gemixt gezelschap van praktisch tot theoretisch, van hands-on tot bestuurlijk. Altijd heerst er een aangename sfeer en zijn er goede, relevante presentaties. Er verschijnt geen publicatie, het is meer een bijeenkomst om te netwerken en uit te wisselen, net zoals in Nederland.

In 2018 zal het Färgforum in Malmö plaatsvinden, twintig minuten met de trein van vliegveld Kastrup, over de nieuw brug naar links…

Riksantivariëmbetet (Karin og Kathrin) zijn erg actief in het mobiliseren van het vakveld, zowel qua conservering als kleuronderzoek.

Waarschijnlijk zullen er veel Denen komen vanwege de korte afstand, voorheen waren de deelnemers Zweeds.

RAA wil nu een groter publiek bereiken, de voertaal zal dit keer Engels zijn (zo lijkt het op de Picture Meetings in NL), met mogelijk enkele Zweedse en Engelse presentaties.

Angelique Friedrichs (SRAL) was dit jaar (2017) in Gävle met de lezing die zij op het APR Conference in New York heeft gehouden en zette zo de nieuwe toon. Edwin Verwey (Niku, Noorwegen) volgt het Färgforum al jaren en heeft deze uitnodiging aan ons doorgestuurd.

 

11-12-2017 Invitation 1_Save the date_in English_final version