Kennismiddag van de Museumvereniging

Beleving en historische realiteit, gaat dat samen?

d61f3962-50a0-41b8-846f-1c5e26c44acb.jpeg

De Museumvereniging organiseert op donderdag 22 maart op Kasteel de Haar een kennismiddag over de beleving van een pand versus de historische realiteit. Bij een kasteel ‘verwacht’ de bezoeker ridders en jonkvrouwen, maar wat als die er nooit hebben gewoond? Een huis of paleis in kerstsferen zorgt voor goede bezoekerscijfers. Maar hoe ‘kerstig’ was een huis in de zeventiende, achttiende of negentiende eeuw?

We lijken met z’n allen nostalgischer te worden en behoefte te hebben aan gezelligheid. Waar komt die hang naar het verleden vandaan? Geven we de bezoeker wat ze willen, ook al klopt het historisch niet? Wat wil de bezoeker eigenlijk? Hoe gaan we om met historische correctheid? Wat herinnert een bezoeker zich: de emotionele ervaring of de informatie die op een tekstbord stond?

De middag start om 12.00 uur met een preview rondleiding van 30 minuten (let op: vol is vol). Om 13.00 uur begint het programma met verschillende lezingen; om 16.00 uur is er ruimte voor vragen en discussie en zal kort daarna de netwerkborrel plaatsvinden. Het gehele programma is via onderstaande link te raadplegen.

Kosten: € 35 voor leden van de Museumvereniging en €45 voor niet-leden. Inschrijving via de link hieronder.

Link naar de website van de Museumvereniging.