Lab op pad-project

van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE)

Graag informeer ik u via deze weg over het Lab op pad-project van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) en nodig ik restauratoren uit de omgeving uit om contact op te nemen over de mogelijkheid tot samenwerking.

Het tweejarige Lab op pad-project brengt de mobiele onderzoeksapparatuur uit het Rijkserfgoedlaboratorium en naar musea uit de regio toe. Gedurende twee dagen – altijd een vrijdag en aansluitend de zaterdag – komen onderzoekers van het Rijkserfgoedlaboratorium naar het gastmuseum toe en bouwen daar een mini-lab op met enkele onderzoeksapparatuur. De apparatuur die we meenemen is te zien in deze infographic. Op vrijdag zijn musea uit de regio welkom om hun pronkstukken te laten onderzoeken, zaterdag is er ruimte voor objecten uit de collectie van het gastmuseum. Tijdens het weekend posten we op social media foto’s en video’s over de bijzondere vondsten en ontdekkingen die we tijdens ons bezoek maken.

Op vrijdag 25 maart ontvangen wij musea en andere collectiehoudende instellingen en professionals uit de omgeving in Museum Jan Cunen in Oss en op zaterdag richten wij ons meer op bezoekers. Is het mogelijk om informatie over het project in een nieuwsbrief van uw vereniging te delen of via een ander kanaal?

Ik zou graag in contact komen met restauratoren uit omgeving Oss die kosteloos objecten zouden willen laten onderzoeken!
Adinda van Wely
a.van.wely@cultureelerfgoed.nl