Museumtalent 2019, prijs voor jonge professionals

Elk jaar wordt er tijdens het Museumcongres een prijs uitgereikt aan het grootste museumtalent van dat moment. Mogelijk loopt er binnen uw organisatie zo’n jong talent rond! Stuur deze mail intern door naar degenen die kandidaten kunnen aanmelden: leidinggevenden, opdrachtgevers en directeuren.

We zoeken jonge professionals (tot 32 jaar) die zich op een innovatieve manier bezig houden met werkzaamheden gerelateerd aan de museale collectie, de vaste, tijdelijke of digitale presentatie, publicaties, breed publieksbereik, educatie, diversiteit en participatie.

De winnaar krijgt, naast eeuwige roem en media-aandacht, een persoonlijk ontwikkeltraject ter waarde van € 7.000. De twee andere finalisten kunnen een bedrag à € 3.000 besteden aan een buitenlandse congresreis. Het Mondriaan Fonds financiert de prijzen in het kader van talentontwikkeling op het gebied van cultureel erfgoed.

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft de prijs ingesteld om actuele thema’s als vernieuwing, diversiteit en verjonging in de erfgoedsector onder de aandacht te brengen.

Meer informatie en het aanmeldformulier staan op cultureelerfgoed.nl/museumtalent.

Aanmelden kan tot 15 juli. Het belooft weer een spannende strijd te worden!