Nieuw! Vriendenlidmaatschap van Kunsten ‘92 voor individuen

Restauratoren Nederland is als vereniging lid van Kunsten '92. Graag delen wij het vriendenlidmaatschap met onze achterban. Namens het bestuur van Restauratoren Nederland

Vanaf mei 2020 start Kunsten ’92 met een proef voor vriendenlidmaatschap

Kunsten ‘92 is al bijna dertig jaar dè belangenorganisatie voor de hele kunst-, cultuur- en erfgoedsector, inclusief de creatieve industrie. Ons doel is om met een gezamenlijke stem het maatschappelijke en politieke klimaat voor kunst en cultuur in Nederland te verstevigen. Als belangenbehartiger en verbinder van de hele culturele en creatieve sector kunnen we een krachtig en eensgezind geluid laten horen. Om die redenen sluiten sinds 1992 instellingen die werkzaam zijn binnen de kunst, cultuur, erfgoed en creatieve industrie zich bij ons aan.

In de afgelopen jaren is er veel veranderd in het culturele landschap: het internet en nieuwe technologieën hebben nieuwe vormen van kunst, cultuur en media mogelijk gemaakt. Nationale en internationale veranderingen in de economie en samenleving (en ook de ingrepen door het kabinet Rutte I) hebben geleid tot nieuwe werkvormen en beroepen en tot veranderingen in de culturele arbeidsmarkt. 60% van iedereen die werkzaam is in de culturele en creatieve sector is zzp’er, en er bestaan veel meer hybride, niet-gesubsidieerde organisaties die dagelijks een belangrijke bijdrage leveren aan onze samenleving.

Wanneer wij de culturele en creatieve sector zo goed mogelijk willen vertegenwoordigen, kunnen we deze groep niet missen in onze lobby. Dit is in de afgelopen weken als gevolg van de coronacrisis des te duidelijker geworden.

Daarom biedt Kunsten ‘92 vanaf mei 2020, naast het al bestaande lidmaatschap voor organisaties, ook een vriendenlidmaatschap voor individuen aan. Deze nieuwe vorm van lidmaatschap gaan we in de komende maanden samen met onze leden vormgeven. Omdat juist individuele makers en zzp’ers door de huidige crisis het hardst worden geraakt, nodigen we deze groep graag nu al uit om zich aan te sluiten. In 2020 loopt het vriendenlidmaatschap voor individuen als proef, en is tot 1 januari 2021 gratis.

Voor wie?

Voorbeelden van mensen die Kunsten ’92 graag als vriendenlid welkom heet:
– Kunstenaars en zzp’ers die in de creatieve of culturele sector werken
– Werkenden met een culturele of creatieve rol binnen een niet-culturele instelling (bijvoorbeeld community managers, eventmanagers, partnerships)
– Werkenden in andere domeinen die actief zijn in het publieke debat, te denken aan het onderwijs, de wetenschap, media, journalistiek, consultancy, recht en rechtspraak en politiek
– Ambtenaren met een culturele interesse of functie (bijvoorbeeld beleidsmedewerkers of culturele attachés, ook in het buitenland)
– Algemeen geïnteresseerd publiek

Wat zijn de voordelen?

– Verbind je aan een breed netwerk met leden uit de hele kunst-, cultuur-, erfgoed-, en creatieve sector
– Zet je in en draag actief bij aan een positief klimaat voor kunst en cultuur in Nederland, bijvoorbeeld richting de aankomende Tweede Kamerverkiezingen in 2021
– Praat via webinars en enquêtes mee over de lobby-aanpak van Kunsten ‘92
– Ontvang vroege duiding bij het culturele nieuws en als eerste de uitnodigingen voor toekomstige evenementen, (bijvoorbeeld het Paradisodebat).
– Ontvang Kunsten ’92 publicaties en en ook de nieuwsbrieven alleen voor leden
– Denk mee over de vorm en prijs die het nieuwe type lidmaatschap in 2021 gaat krijgen

Hoe?

– Aanmelden voor individueel vriendenlidmaatschap kan door het formulier bij de onderstaande link in te vullen:
Schrijf je in als vriend

Kijk op onze website voor meer informatie over ons vriendenlidmaatschap, lidmaatschap voor instellingen, of om donateur te worden.