Nieuwsbrief December 2017 Vereniging Timmerwerk Restauratie

Leden VTR bezoeken Stichting Hout Research

De najaarsbijeenkomst van de VTR vond plaats bij het toonaangevende onderzoeksinstituut SHR in Wageningen. Eerst werd gesproken over de ontwikkelingen in de branche. Het werk trekt weer aan en monumenteneigenaren vragen meer en meer naar kwalitatief hoogwaardig werk. De VTR verwacht dat het voor timmerbedrijven belangrijk wordt om via een certificaat aan te tonen dat zij het benodigde vakmanschap in huis hebben. Bedrijven, die willen toetreden, zijn welkom als aspirant-lid voor een aangepaste contributie. Neem voor meer informatie contact op met de VTR (info@timmerwerkrestauratie.nl of 033-465 9 445).

Na de ledenvergadering leidde Jos Creemers van SHR de VTR-leden rond in de laboratoria en onderzoeksruimtes van SHR, waar veel te zien en te leren was.

Serre van Villa Irene in Ellecom vakkundig hersteld

De eigenaar van Villa Irene vroeg VTR-lidbedrijf Hoffman uit Beltrum om de zijpanelen van de serre te vervangen, omdat de bestaande zijpanelen door houtrot waren aangetast. Hierbij had hij de wens dat de zijpanelen nieuw zouden worden gemaakt uit Accoya en gereconstrueerd aan de hand van een oude foto. Hoe dit project verliep, ziet u hier.

Wilt u inhoudelijk reageren op berichten in deze nieuwsbrief?

We zien uw reactie, mening of opmerking graag tegemoet. Stuur uw bericht naar info@timmerwerkrestauratie.nl.