Nieuwsbrief Nationaal Restauratie Centrum

Het is winter: tijd voor praktijktrainingen!

In januari en februari 2018 vinden vijf praktijktrainingen voor restauratiemedewerkers plaats. De trainingen worden gegeven in:

 • Ruinen, bij Bouwmensen Ruinen
 • Arnhem, bij het Gelders Restauratie Centrum
 • Amersfoort, bij Bouw- en Restauratiebedrijf Van de Burgt & Strooij BV.

De tijd vliegt! Meld uzelf of uw medewerkers dus snel aan!
Kijk hieronder voor de data en plaatsen.

Nieuwe praktijktraining: Kepers en nokvorsten

Nieuw is de training Kepers en nokvorsten. Een ééndaagse training die start met een kort theoriegedeelte, waarna in praktijkopdrachten onder meer aan bod komen: het op de juiste manier aanbrengen van nokvorsten en het aanscheren van pannen op kepers en bij killen. Ook wordt aandacht besteed aan regionale verschillen.

Even voorstellen

 • Onze docenten zijn allen ervaren monumentenzorgers, die dagelijks werkzaam zijn in de praktijk. Graag stellen wij één van onze docenten aan u voor:
Anton van Delden is eigenaar van stukadoorsbedrijf Delstuc. Daarnaast is hij voorzitter van het Neerlands Stucgilde en heeft hij bijna 20 jaar lesgegeven op diverse ROC’s (niveau 2 en 3 stucadoren). Momenteel is hij docent bij de meesteropleiding restauratiestukadoor (niveau 4).

Anton van Delden verzorgt, samen met Klaas Boeder, de 2-daagse praktijktraining Herstel van stucwerk op 16 en 17 januari 2018 in Arnhem.

Cursussen in januari 2018

 • 16 + 17 januari 2018: Praktijktraining Herstel van stucwerk
  Locatie: Arnhem

  Een praktijktraining voor voorlieden en metselaars, die regelmatig bestaand stucwerk van wanden en plinten plaatselijk moeten herstellen, aanhelen en afwerken. Tijdens de twee cursusdagen worden diverse opdrachten uitgevoerd (meer info).
 • 18+19 januari 2018: Praktijktraining Lood bij dakbedekking en goten
  Locatie: Arnhem

  Een tweedaagse praktijktraining voor ervaren vaklieden over de toepassing van lood in de restauratie van monumenten. Naast een theoretisch deel worden diverse werkstukken gemaakt, onder leiding van een ervaren docent (meer info).
 • 18+19 januari 2018: Praktijktraining Houtconstructies
  Locatie: Amersfoort

  Een tweedaagse praktijktraining voor ervaren vaklieden. De eerste ochtend wordt uitleg gegeven over houtconstructies en onjuiste technieken. Daarna gaan de cursisten zelf aan het werk (meer info).
 • 25+26 januari 2018: Praktijktraining Herstel van kozijnen, ramen, deuren en luiken
  Locatie: Amersfoort

  Een tweedaagse praktijktraining voor ervaren allround timmerlieden en uitvoerders, werkzaam in de restauratie. Onmisbaar voor de vakman die zijn kennis wil verdiepen (meer info).

Cursussen in februari 2018

 • 1 februari 2018: Praktijktraining Kepers en nokvorsten
  Locatie: Amersfoort
  Een ééndaagse praktijktraining met eerst een kort theoriedeel over pansoorten, nok- en kepervorsten en de eisen uit de URL 4014 Historisch pannendak. Daarna worden praktijkopdrachten uitgevoerd (meer info).
 • 8+9 februari 2018: Praktijktraining Herstel van kozijnen, ramen, deuren en luiken
  Locatie: Amersfoort

  Een tweedaagse praktijktraining voor ervaren allround timmerlieden en uitvoerders, werkzaam in de restauratie. Onmisbaar voor de vakman die zijn kennis wil verdiepen (meer info).

Wilt u uw kennis up-to-date houden? Download hier de brochure en maak uw keuze. Inschrijven kan via: www.restauratiecentrum.nl