Over ons

Restauratoren Nederland is dé beroepsvereniging voor iedereen werkzaam in de conservering en restauratie van cultureel erfgoed.

Restauratoren Nederland (RN) is de representatieve belangenvereniging voor alle deskundigen op het gebied van conservering en restauratie van materieel erfgoed. Al onze leden streven naar de beste kwaliteit voor zowel de publieke als de particuliere sector. RN vertegenwoordigt ca. 650 behoudskundige professionals, waaronder restauratoren, behoudsmedewerkers, conservatoren, docenten, onderzoekers, restauratiearchitecten en ambachtslieden. Deze leden werken binnen de vele sectoren, voor zeer uiteenlopende instellingen en voor een grote verscheidenheid aan particulieren die het erfgoed een warm hart toe dragen, duurzaam bewaren en met veel plezier gebruiken. De leden behoren tot uiteenlopende disciplines, terwijl ze verschillende specialisaties beheersen. Met elkaar vormen ze het hart van de deskundige erfgoedzorg.

De vereniging Restauratoren Nederland is op 1 juli 2005 opgericht en voortgekomen uit een fusie van de verenigingen VeRes (Belangenvereniging Restauratoren Nederland), VAR (Vereniging Restauratoren van Papier, Boeken en Fotografisch materiaal), TRON (Textiel Restauratoren Overleg Nederland) en IIC-Nederland (International Institute for Conservation of Historic and Artistic Works afdeling Nederland).

Het lidmaatschap voor Restauratoren bedraagt € 115 zegge honderdvijftien euro per jaar. (Student leden betalen € 35 zegge vijfendertig euro*)
Het contributiejaar loopt van 1 januari t/m 31 december. Opzeggingen voor het opvolgende jaar dienen via de website uiterlijk 1 december doorgegeven te worden.
* overleg studentenpas / bewijs inschrijving noodzakelijk