Reminder nieuw debat over restauratie-ethiek

 

Een aantal maanden terug stuurden wij u een e-invite voor het nieuwe initiatief van Museum Speelklok om het debat over restauratie- en conservatie-ethiek te stimuleren. Bij deze willen we die uitnodiging herhalen, en u tegelijk op de hoogte houden van de voortgang omtrent deze Expert Meetings 2017. Een overzicht van de lezingen en hun onderwerpen vindt u hieronder.

Ten eerste: Suzanne Maarschalkerweerd heeft zicht moeten terugtrekken als spreker tijdens het symposium. Haar plek in het programma wordt overgenomen door Clara von Waldthausen, fotorestaurator en docent aan de Universiteit van Amsterdam.

Een compleet overzicht van de lezingen vindt u op onze website. Klik hier om de onderwerpen en samenvattingen van de lezingen te bekijken. Het programma houdt vanzelfsprekend meer in dan enkel deze lezingen, zoals onder andere een rondleiding door het museum en een exclusief bezoek aan het restauratieatelier.

Met nog een kleine anderhalve maand te gaan, willen we u vriendelijk verzoeken uw tickets voor het symposium snel te boeken. Dit kunt u doen via onze webshop – klik hier – of op de websitewww.museumspeelklok.nl/expert-meetings-symposium. Op de avond van 12 oktober is er ook ’s avonds een evenement gepland: een concertlezing door Jos Koning en het ensembleSpeelhuys, over 18e-eeuwse muziekpraktijk (welke aansluit bij de tijdelijke tentoonstelling “Vieze liedjes op deftige bellenspeelklokken”). Toegang tot de concertlezing is inbegrepen in een Expert Meetings passe-partout, en kan hier ook los gekocht worden als u gebruik maakt van een dagkaart.

Wij zien er naar uit u in oktober te verwelkomen. Mocht u niet van plan zijn het symposium te bezoeken, zou u mij dan per kerende mail daarvan op de hoogte willen stellen, en ook uw reden(en) vermelden? Dank alvast voor uw reactie.

Hartelijke groet,

Ruben Timmer
Projectmanager Expert Meetings