Restauratiefondsen van de Vereniging Rembrandt

De Vereniging Rembrandt, de organisatie die zich al sinds 1883 inzet voor het openbaar kunstbezit in Nederland, is dit jaar begonnen met het bijdragen aan restauraties van kunstwerken en toegepaste kunst in openbare collecties.

Dankzij een royale schenking van de BankGiro Loterij kan de Vereniging vijf jaar lang bijdragen aan drie tot vijf restauraties per jaar via haar BankGiro Loterij Restauratiefonds. Vanuit dit fonds, dat is bedoeld voor musea die zelf geen beneficiënt zijn van de BankGiro Loterij, wordt maximaal 75% van de restauratiekosten gefinancierd.

Naast het BankGiro Loterij Restauratiefonds heeft de Vereniging Rembrandt een tweede fonds op naam met restauraties in de doelstelling. Dit is het Groninger Fonds, dat bijdraagt aan restauraties van werken in openbare collecties in de stad en de provincie Groningen.

Voor meer informatie en/of toezending van een aanvraagformulier kan telefonisch of per e-mail contact worden opgenomen met mevr. dr. Gerdien Wuestman, secretaris van de restauratiefondsen van de Vereniging Rembrandt, 070 – 427 1720 / wuestman@verenigingrembrandt.nl

De sluitingstermijn voor de eerstvolgende aanvraagronde is 1 april 2019