Restauratoren Nederland wordt tijdelijk RN-Utrecht

Vanaf vandaag (18 januari 2017) inschrijving mogelijk! Datum regionale meeting: 2 februari 2017, 13:00 - 17:30 uur

Naar aanleiding van de afgelopen ALV-bijeenkomst start RN deze maand met de eerste in een reeks kleinschalige ontmoetingen.

Plaatsen beschikbaar voor alle leden Restauratoren Nederland.

Ben je ook zo benieuwd wie die leden zijn, grijp dan je kans om te komen netwerken! Na een rondleiding door restauratoren van het Utrechts Archief gaan we met elkaar in gesprek. Wij horen graag wat RN voor je kan betekenen en we praten je bij over de laatste ontwikkelingen in het veld.

De rondleiding:
In de tentoonstelling De getekende stad zien we Utrecht door het oog van ruim 90 kunstenaars. Met krijt, verf, houtskool, potlood en pen tonen ze hun veelkleurige beeld van de stad. Nu eens niet in prachtige zwart-wit foto’s maar met groene jassen, blauwe auto’s en geelgepleisterde panden! In beton en baksteen zien we hoe de rustige en compacte provinciestad Utrecht uitgroeide tot een van de grootste steden van het land. De tekeningen geven weer hoe de kunstenaars deze veranderingen beleefden. Zo zie je de nauwkeurige topografische stadsgezichten van Chris Schut naast de prachtige impressionistische aquarellen van Anthony Grolman en de kunstzinnige tekeningen van Herman Tukker. Dat over de inhoud.

Voor collega’s is juist ook de manier van presenteren interessant, namelijk: bloot ! Geen passe-partouts en geen lijsten die marges verhullen, maar het hele werk inclusief aquareltape of schepranden, met penseeloefeningen in de kantlijn en andere uitingen van de kunstenaar, die normaliter verdwijnen onder museumkarton. In de goed geconditioneerde wisseltentoonstellingsruimte staan deze tekeningen op eigen voeten: u ziet ze ‘au naturel’!

Voor meer informatie en aanmelden: info@restauratoren.nl o.v.v. RN-Utrecht.

Adres en programma gegevens volgen aansluitend per mail.

Graag tot ziens!
RN-werkgroep evenementen