RN-leden uit Utrecht bij ‘De Getekende stad’, Utrechts Archief.

Een verslag van de regionale netwerkbijeenkomst in Utrecht op 2 februari 2017.

      

De eerste in een reeks van regionale netwerkbijeenkomsten van RN was een groot succes.

Vincent van Drie verwelkomde de aanwezigen namens RN en aansluitend gaf Elly Pouwels van ‘Het Utrechts Archief’ een uitleg over haar vakgebied, boek en papierrestauratie, én de uitdagingen bij het maken van de tentoonstelling ‘De Getekende stad’.

Met een 16-tal deelnemers is aansluitend de tentoonstelling bezocht. Direct was iedereen met elkaar in gesprek en dit gaf inzicht in elkaars werkgebied.

 

  

 

Tijdens de voorstelronde bleek dat er voor ieder mooie opdrachten lopen. Diverse schade inventarisaties en de verhuizing van een collectie (Chinese kranten) voor Hilde Schalkxs. Roos Kliphuis mag Topografische prenten digitaliseren voor het Rijksmuseum en Jeroen van Koolwijk heeft een dankbare opdracht voor de restauratie van 66 bureaus voor de Raadzaal van de gemeente Arnhem. Saskia Hendriks ziet de laatste jaren de volgende trend terug in haar atelier. De stukken worden groter. Saskia kijkt uit naar samenwerking met collega’s. Mirjam Berntsen heeft een atelier in het Eemklooster in Apeldoorn. Wij organiseren graag een regionale meeting bij het Eemklooster en hierover gaan wij in overleg met Mirjam Berntsen.

De algemene indruk van de aanwezigen: “zinvol, voor herhaling vatbaar, verbinding met gelijkgestemden, leerzaam, goed om te horen wat er binnen de RN-organisatie gebeurt”.

Wij hebben zoekvragen mogen ontvangen van de leden, waarmee Restauratoren Nederland aan de slag zal gaan.

Dit was de eerste in een reeks regionale bijeenkomsten. Op korte termijn informeren wij onze leden over de volgende meeting.
Heb jij zelf een idee voor een invulling van een event, of wil jij een bijdrage leveren aan een onderdeel van onze activiteiten?
Laat het ons weten via info@restauratoren.nl t.a.v. Ninette Willemsen – o.v.v. RN-Event.

Wij zien jullie graag tijdens één van onze RN-bijeenkomsten.

Namens het bestuur van Restauratoren Nederland.