Salon Leeuwarden 2018

Internationale bijeenkomst van decoratieschilders

We zien uw graag op 3 tot en met 6 mei. Tijdens LF2018, Leeuwarden-Friesland de Europese Culturele hoofdstad van Europa 2018 organiseren Randolph Algera en Gabriëlle Westra een groot kunstevenement: Salon2018, dat plaatsvindt van 3 t/m 6 mei.

Salonforever is een gezelschap van ’s werelds beste decoratieschilders, dat voor het eerst sinds 23 jaar naar Leeuwarden zal komen. Wij zijn er erg trots op, want na exposities in Sint-Peterburg en New York gaat de expositie niet zoals gepland naar Parijs of Shanghai, maar naar Leeuwarden, een hele prestatie. Begin april 2017 waren  we in New York om dit event te presenteren aan de commissie. Het is zeer enthousiast ontvangen.

Het thema van Salon 2018 expostie is een ode aan Sir Alma Tadema, een geboren Fries. Deze meester in marmer imitaties en schilder van Romeinse taferelen is een grote inspiratie voor decoratieschilders. Salon-deelnemers zijn meesters in trompe-l’oeil, marmer- en houtimitaties, grisailles, arabesken enz. Dit thema sluit perfect aan bij de eerdere succesvolle expositie van het Fries Museum over hem. Die expositie toert nu door Europa.

Salon 2018 (3-6 mei) is een Decoratief Kunst Evenement van 70 tot 80 deelnemers uit alle delen van de wereld (o.a. Japan, China, Rusland, Amerika, Canada, Italië, Frankrijk, Holland enz.). Ongeveer 22 verschillende nationaliteiten en culturen zullen live schilderen 60 mensen gedurende de hele dag. En lezingen/demo geven, die bijgewoond kunnen worden. Ongeveer 30 kunstenaars zullen samen live 4 dagen lang werken aan een wandschildering, die gedoneerd zal worden aan een goed doel.

De Salon2018-expositie wordt gehouden in de grootste schouwburg van Friesland: De Harmonie, Ruiterskwartier 4, in Leeuwarden. via hun site vind ook de kaartverkoop plaats. De lessen en lezingen, waaraan u kunt deelnemen, vinden plaats in een zaal (100 plaatsen) gemiddeld 4 lezingen/demo per dag

Stands met alles op het gebied van decoratie en restauratie, vergulden etc.

Salon2018 is te vinden op de evenementen agenda van cultuurstad Leeuwarden. En op de agenda van de harmonie. Daarnaast wordt het evenement breed aangekondigd in bladen en sociale media en nationaal bij veel kunst, musea, hotels etc.

De entree is slechts 10 euro.

Voor vragen en donaties kunt u bellen met ons:

Randolph Algera en Gabriëlle Westra

0653378851 en/of 0633766883.

www.salonleeuwarden2018.nl