Save the Date – Symposium 2020

Creating Storage for Cultural Heritage Hoogwaardige opslag: keuzes, kansen en uitdagingen bij depotbouw

Helicon Conservation Support organiseert op 18 februari 2020 een symposium over hoogwaardige opslag voor collecties. Het symposium dient als een platform voor het delen van kennis en ervaringen, met voldoende ruimte voor discussies, over de voorwaarden en uitgangspunten bij depotbouw in de erfgoedsector.

Het wordt een dag vol interessante sprekers en voorbeelden; waaronder dr.ir. Morten Ryhl-Svendsen (Associate Professor, School of Conservation en The Royal Danish Academy of Fine Arts). Ryhl-Svendsen, een van de ontwerpers van het Deense depotmodel, zal een uitleg geven over de achterliggende gedachten en uitvoering van dit model.
Ook dr. Bart Ankersmit van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed zal op het symposium spreken. Hij zal ons meenemen in zijn onderzoek naar verschillende typen depots in Nederland.

Thema’s die aan bod komen zijn de uitvraag en het aanbestedingsproces, de uitdagingen van een gedeeld depot, het bewaken van de randvoorwaarden voor en tijdens de bouw, de inrichting van depots en het gebruik ervan, duurzaamheid en circulariteit als uitgangspunten bij het ontwerp.

Het symposium zal plaatsvinden in het Museum voor Communicatie (COMM) in Den Haag.

Meer details, informatie over de programmering en mogelijkheden tot inschrijving volgen op de website en via mailing. Graag tot ziens, op 18 februari 2020!

Kennis & Educatie, Helicon Conservation Support BV