Uitnodiging deelname Ambachtelijke Bouwplaats Domplein

Stichting Herbouw Domkerk zet zich in voor het behoud van de echte ambachten! Sinds allerlei onderwijs bezuinigingen en het verdwijnen van de ambachtsscholen is er in Nederland een enorm tekort aan ambachtsmensen. Daar wil onze stichting iets aan doen, want zonder ambachten is er geen herbouw en geen restauratie van monumenten.

In 2018 organiseerde onze stichting voor het eerst een ambachtelijke bouwplaats op het Domplein. Deze bouwplaats werd druk bezocht en was een enorm succes.

Daarom komt er in 2019 weer een ambachtelijke bouwplaats op het Domplein door Stichting Herbouw Domkerk georganiseerd. De bouwplaats is van 9 september tot 21 september van 12.00 tot 17.00 uur.

Utrechtse basisscholenleerlingen worden actief door ons benaderd middels gastlessen over het ambacht in de maand juni.

In september komen deze leerlingen,  groep 7 en 8, dan op de bouwplaats samen met hun docent. Deze kinderen, in het jaar van hun keuze voor vervolg onderwijs, zien daar de gastles in praktijk gebracht; net als vorig jaar mogen zij zelf ook weer echt aan de slag onder leiding van een ambachtsman of vrouw.

Wat willen wij organiseren?

Een tweeweekse ambachtelijke bouwplaats op het Domplein, waar de oude bouwtechnieken, die zo essentieel zijn voor restauratie, gedemonstreerd zullen worden.

Welk doel willen wij bereiken?

  1. Dat bezoekers begrijpen dat behoud van het ware ambacht essentieel is voor het behoud van Utrechts historische binnenstad.
  2. Dat wij de enthousiaste bezoekers van onze in 2018 gehouden ambachtelijke bouwplaats opnieuw mogen stimuleren tot de keuze voor een ambachtsopleiding.
  3. Dat de, door ons met gastlessen voorbereide , groepen 7 en 8 van geselecteerde Utrechtse basisscholen met hun docent de bouwplaats bezoeken.

Heel graag willen wij u uitnodigen om deel te nemen aan deze bouwplaats. Dit kan voor een dagdeel ( 12.00 tot 17.00 uur) , maar natuurlijk ook voor meerdere dagdelen. Wij kunnen een financiele vergoeding betalen.

 

Met vriendelijke groet,

Carien van Gijn

carien.van.gijn@herbouwdomkerk.nl

06 520 366 46