WORKHSHOP GOUD  INLEGGEN  EN  KOFTGARI

Atelier Gotscha Lagidse organiseert een ééndaagse workshop goud inleggen en goud opleggen (Koftgari) te Antwerpen op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 april.

Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met het Ambachtelijke Smedersgilde in België (ASG) en wordt gegeven door de Georgische meester Aleko Agdgomelashvili
Het goud inleggen in staal is een techniek die bestaat sinds de oudheid en vooral in Azië is uitgegroeid tot een kunstvorm van bijzondere klasse. De deelname som bedraagt 200 Euro (BTW vrij). Alle speciale gereedschappen zowel als het inlegmateriaal (zilverdraad voor deze cursus) worden door de organisatie voorzien. De gereedschappen zijn in bruikleen, maar kunnen na de workshop van Aleko worden gekocht.  Een lunch en koffie en thee zijn ook begrepen in de prijs.

Aleko spreekt Georgisch, maar Gotscha Lagidse en Seerp Visser zullen aanwezig zijn voor vertalingen in het Nederlands, Engels, Duits en Frans.
De deelnemers nemen zelf een paar standaard gereedschappen mee, waaronder kleine hamertjes een juweliersbril en een tafellampje.

Sinds het bekendmaken van de workshop is er grote toeloop. We raden geïnteresseerden dan ook aan om snel contact op te nemen met de administrateur van de workshop, de smid Seerp Visser (seerp@pandora.be).

Doordat Atelier Gotscha Lagidse de aankondiging op haar Facebook pagina plaatste, hebben al veel internationaal bekende smeden, vooral uit de messen en zwaardenwereld, zich aangemeld.
We kunnen noemen Peter Johnson (Zweden), de beroemde zwaardsmid, Achim Wirtz (Duitsland) en Tim Wagendorp (België), bestuur BKS (Belgian Knife Society).

Wij adviseren onze geïnteresseerde leden om contact op te nemen met Seerp Visser. U kunt dan aangeven op welke van de nog beschikbare dagen u wilt deelnemen.