Persbericht & Uitnodiging

HOUT-, EN MEUBILERINGSCOLLEGE AMSTERDAM PRESENTEERT ‘NIEUWE MEESTERS’ TIJDENS DE EINDEXAMENEXPOSITIE

Wie zijn de meesters van nu en in de toekomst?

 

Aansluitend op het Nederlandse themajaar Rembrandt en de Gouden eeuw presenteert het Hout- en Meubileringscollege (HMC) ‘Nieuwe Meesters’. Zijn de examenstudenten van het HMC de meesters van de toekomst? Dat kunnen bezoekers 9 en 10 juli 2019 beoordelen. Examenstudenten tonen hun creaties waarmee ze de opleiding afronden aan het bedrijfsleven, vrienden, familie, studenten en andere geïnteresseerden.

Meesters van de toekomst

Taco Dibbits, directeur van het Rijksmuseum, sprak eerder zijn bewondering uit over het werk van studenten van het HMC. ‘Dit is iets om te koesteren en trots op te zijn. De combinatie met de nieuwe technieken maakt dat vakmanschap niet iets van vroeger is maar van nu en de toekomst, dat laten studenten van het HMC zien’, aldus Taco Dibbits.

Virtuele meesters

In het kader van ontwikkelingen op het gebied van Virtual – en Augmented Reality zijn er projecten hierover te zien. Door eerstejaars studenten van de opleiding Interieuradviseur zijn enkele examenstukken in een VR omgeving gezet. Daarnaast heeft het bedrijf Sticky Lock een app ontwikkeld (HMC-AR) waarin examenmeubels van studenten geplaatst kunnen worden in een omgeving waar jij ze zou willen zien. De meubels zijn dan 3D te bekijken in die ruimte.

Meesters van het water

Een Zaanse gondel is het type scheepje dat men kan kennen van de schilderijen van de Franse schilder Monet en die vroeger veel te zien waren in de Zaanstreek. Timo Kruk en Nick van Straalen presenteren hun replica tijdens de Expo. ‘Het mooie van dit project is dat wij in een tijd waarin veel digitaal en met machines kan, wij ons verdiept hebben in hoe het vroeger ging, waarbij we zoveel mogelijk op die ambachtelijke wijze hebben gewerkt’, aldus Timo.

Meesters in duurzaamheid

Gedurende het afgelopen schooljaar is er veel aandacht besteed aan de bewustwording van duurzaamheid bij studenten. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen. In een mini museum exposeren enkele examenkandidaten hun werk waarbij ze rekening hebben gehouden met duurzaamheid. Ontmoet de duurzame denkers van het HMC!

Openingsdagen & -tijden

De Expo in Amsterdam is voor publiek geopend op 9 & 10 juli van 15.00 – 21.00 uur.

HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur

Het HMC is sinds 1929 de enige mbo vakschool waar alle opleidingen met hout, meubel of interieur te maken hebben, in Amsterdam en Rotterdam. Naast het regulier onderwijs, verzorgt het HMC ook na-, her- en bijscholing voor mensen die al in de branches werkzaam zijn en diverse praktijkcursussen en vakopleidingen.